A CogniToys dinoszaurusza az IBM szuperszámítógépéhez csatlakozik

dino.jpg

Robottanár és játékszer? Nehéz nem gondolni a mesterséges intelligencia hatalomátvételére. (vö. „Kövesd a fehér nyulat!”) Az Elemental Path nevű cégnek nyilván nem ez a célja. Összejöttek az IBM-mel, és egy olyan játékszert alkottak, mely a gépi tanítás lehetőségeit kihasználva oktatja a gyerekeket. A vállalat nemrégiben jelentette be CogniToys nevű játékait, melyek az IBM Watson nevű szuperszámítógépéhez csatlakoznak, és elősegítik a lurkók tanulását.

Az első fejlesztés egy aranyos, zöld dinó. Pont ugyanazt az örömöt szerzi meg, amit a Siri használatának első órájában érzünk. A hasán lévő gombot kell megnyomni, és Watson, bocs, szóval a GreenDino válaszol a feltett kérdésre. Igazából tanulásról van szó, dinónk azt ígéri, hogy a gyereket a helyes kiejtésre és számolni is megtanítja. Mindezeken túl a játékszer követi a gyerek fejlődését, és a korának megfelelő kérdéseket tesz fel, sőt, olyan részletességgel is válaszol, hogy azonnal meg is értse.

Persze az IBM részvétele a projektben azt célozza, hogy minél jobban hasznosíthassák szuperszámítógépüket. A fejlesztők a Kickstarteren szeretnék összegyűjteni az első sorozat gyártásához szükséges 50000 USD-t. Ha a 4-7 éves gyerkőcöt szeretnéd egy ilyen dinóval meglepni, nagyjából 99 dollárt kell érte leszurkolni, bár a hírek szerint az első 200 vásárló 10 dollár árengedményt kap. A szállítás novemberre várható.

Forrás:
http://www.elementalpath.com/
https://www.kickstarter.com/projects/522717158/cognitoys-internet-connected-smart-toys-that-learn

Címkék: dino Kickstarter